Realisaties van de Sterredruif

Nieuwe folder “De Sterredruif” 2008

Ontwerp van de nieuwe folder in samenwerking met Provincie Vlaams-Brabant.

Officiële overhandiging van de nieuwe folders van de Provincie Vlaams-Brabant door gedeputeerde Monique Swinnen op 16 juli 2008 in de serres van Druiven Sonen

Druivenstreek op bezoek bij Vlaams minister – president Kris Peeters

De druiven worden geproefd en goedgekeurd door Vlaams minister – president Kris Peeters. Op donderdag 21 augustus 2008 gingen de Burgemeesters van de druivenstreek samen met een delegatie van de telersgroep “De Sterredruif” en druivenkoningin Leen Jonckers naar het Vlaams Parlement. Kris Peeters beloofde te onderzoeken of het mogelijk is Vlaams-Brabantse tafeldruiven aan te bieden bij bezoeken  van buitenlandse delegaties.

Prins Laurent knipt eerste druif te Overijse  10/07 2009

Prins Laurent heeft vrijdag de eerste druiventrossen van de nieuwe oogst geknipt in de serre van Filip Luppens in Overijse. Daarmee heeft hij de officiële start gegeven van het nieuwe druivenseizoen van de Vlaams-Brabantse tafeldruiven. “Het aantal producenten groeit weliswaar niet, maar we mogen de toekomst hoopvol tegemoet kijken”, zegt Luppens.

Opening van het nieuwe druivenseizoen met Marléne de Wouters 2010

Op vrijdag 16 juli 2010 opende Marléne de Wouters het nieuwe druivenseizoen. Na een korte rondleiding in de druivenser van Willy De kerk gaat Marléne over tot de eerste druivenknip van het seizoen.  Nadien volgde nog een gezellige receptie met druivenhapjes georganiseerd door de gemeente Tervuren en de Sterredruif.  (foto’s Michel Van Mullem)

Bezoek Westlandse druif

Op 2 mei 2010  trokken de druiventelers van de Sterredruif en enkele sympathisanten op bezoek bij hun collega’s in het Westland. Op het Themapark Westlandse druif werden we rondgeleid door de bedrijfsleider Wim Vandijk. Nadien volgde nog een bezoek op de biologische druivenkwekerij Nieuw tuinzight van Hilde en Arnold Jansen. Het werd een leerrijke dag met heel wat uitwisseling van ervaring in de kunst van de druiventeelt.

Opening druivenseizoen te Hoeilaart 2011.

Striptekenaar Marc Sleen, de geestelijke vader van Nero, opende op 8 juli 2011 officieel het seizoen.

Gastheren waren burgemeester Tim Vandenput en druiventeler Erik Van Camp en echtgenote Marie-Anne.
Woordje van Marc Sleen : Ik ben fier in deze streek te mogen wonen, het is hier zonder twijfel de mooiste streek van België met de ” beste” tafeldruiven van de wereld.

(foto’s Michel VanMullem)

Druivenseizoen van start met Zjef Van Uytsel 2012

Op 20 juli 2012 kreeg Zjef Van Uytsel de eer het druivenseizoen officieel te laten van start gaan. Druivenkoningin Kim I overhandigde Zjef een mand druiven.
Deze gebeurtenis ging door in NV Nieuwe Serre te Huldenberg, een organisatie van het gemeentebestuur van Huldenberg  en Sterredruif (foto’s Willy Fluyt).

Open serredag 8 en 9 september 2012

Daar Overijse tot winnaar werd gekozen in “Ambassadeur Vlaanderen Lekkerland” met de Vlaams-Brabantse tafeldruif, is de open serredag van dit jaar extra bijzonder. Ontdek tijdens de open serredag de druiventeelt tijdens één van de rondleidingen bij één van onze leden en proef “onze parel van de natuur”.

Eerste druivenknip  vrijdag 12 juli 2013 in Overijse

De eerste druif van seizoen 2013 werd geknipt door “ereburger van Overijse” Will-Tura. Deze eerste knip ging door in de druivenserre van druiventeler Gilbert Distelmans in Overijse

Eerste Knip 18 juli 2014 te Duisburg

Op 18 juli 2014 gebeurde de “ eerste knip” van de Vlaams-Brabantse tafeldruif door Jeroen De Pauw en Sven De Leyer op het bedrijf De Voarenbergh in Duisburg.

Bij deze gelegenheid bereidde Jeroen de hapjes ter plaatse met Leopold, Royal en Muscaat druiven. Dit werd ook de officiële opening van het nieuwe streekwinkeltje van Jeroen en Rianne.

Voormalig journalist William Van Laeken geknipte man om druivenseizoen te openen

Op 13 juli 2015  was het feest in huize Van Camp. Serrist Erik en zijn gezin ontvingen William van Laeken voor de eerste druivenknip. Filip Luppens van Sterredruif maakte van de gelegenheid gebruik om de ‘Route Royal’ en ‘150 Zoete Zomers’ toe te lichten omdat het 150 jaar geleden is dat Felix Sohie de druiventeelt in de regio op gang bracht. Naast burgemeesters en schepenen uit de Druivenstreek was ook Monique Swinnen  Vlaams-Brabantse gedeputeerde voor onder meer Toerisme en Streekproducten, present om van de allereerste druiven te proeven. Burgemeester Vandenput  eerde Felix Sohie

Eerste druivenknip met Walter Baele  09/07 2016

In serrebedrijf Soniën in Jezus-Eik heeft Walter Baele  de allereerste druiventros van het jaar geknipt. Gelijktijdig lanceerden de vier druivengemeenten samen met de provincie Vlaams-Brabant ook de campagne

 “ Druiventro(t)s “om het druiventoerisme te stimuleren.

Druivenknip In Huldenberg bij Constant Wargee 16/07/2017

Kwinten De Paepe en Wim Dierckx van Brouwhuis De Kroon in Neerijse ontvingen de eerste rijpe tafeldruiven ten huize van hobby-serrist Constant Wargée in Loonbeek. De knip is ook een van de laatste opdrachten van de huidige druivenambassadeurs Sarah Van Pelt en Sven Vandyck.

Eerst druivenknip bij Michel Dekerk Duisburg

Op 10 juli 2018 kreeg Peter Verhulst ( radio 2)  de eer de eerste trossen druiven te oogsten.

Minister Koen Geens was als eregast aanwezig. Gedeputeerde Monique Swinnen gaf toelichting over de campagne “ druiventro(t)s en alle hier in vermelde activiteiten;